Blogi työvälineenä

Alkumatkan koulutusosuuden keskusteluista minua jäi mietityttämään, mikä on blogien funktio oikeastaan. Onko tämä vaan ns. “hetken ilmiö” samalla tavalla kuin yksityishenkilöiden kotisivujen perustaminen vuosia sitten. Kaikki innoissaan kyhäilivät ja niiden päivitykset unohtuivat. Toinen ajatus, joka mietityttämään jäi oli se, että kuinka laajasti ihmisiä oikeastaan blogit kiinnostavat. Onko vain pienen asiasta kiinnostuneen joukon puuhastelua ja että sen käyttö työvälineenä jää vain pienen porukan käyttöön.

15 Responses to “Blogi työvälineenä”

 1. markushyytinen says:

  Hyvä Anssi! Nettimaailma vaatii opportunisteja. Tätä ei kannata suoraan niellä. Meillä on muitakin keinoja lisätä avoimuutta. Tai sanoisin, että ensiksi perusasiat kuntoon ja sitten nettiin koulumaailmassa.

 2. Anne Rongas says:

  Mielenkiintoista, jos blogien vastustaminen tai funktion epäileminen jaksaa erikseen kiinnostaa. Mitä haittaa siitä, jos jotkut opettajat käyttävät blogeja? Erittäin hyviä sovelluksia on kehitelty jo vuosikausia. Erilaiseen prosessointiin, oppimispäiväkirjan tai portfolion tuottamiseen käteviä välineitä. Mutta kyse ei ole välineestä sinänsä vaan siitä, mitä tehdään, mitä tapahtuu. Blogi mahdollistaa esimerkiksi tällaisen kommunikoinnin ja ajatuksiin palaamisen. Tämä on vielä ensi vuonna tässä, toisin kuin puhelu tai jutun pätkä opehuoneessa. Eivät nämä erilaiset viestinnän ja ilmaisun väylät syö toisiaan tai kilpaile missitittelistä. Kyse on erilaisista mahdollisuuksista.

  Nyrkkisääntönä sanoisin, että jos opettajalla ei ole minkäänlaista pedagogista oivallusta blogien oppimiskäytölle, ei missään tapauksessa kannata käyttää.

  Ei blogin sitä paitsi tarvitse kiinnostaa laajaa joukkoa. Se voi olla oppijalle itselleen henkilökohtaisesti merkittävä. Itse esimerkiksi aion ensi vuonna ryhtyä oppimispodcasteihin ja olen tyytyväinen, että olen joskus koonnut aiheesta blogimerkintöjä http://annenpodcasting.blogspot.com/ Kyseistä blogia ei ole päivitettu pariin vuoteen, eikä se kiinnosta ketään ulkopuolisia, mutta sille on merkitystä oman oppimiseni kannalta.

 3. atskarhi says:

  Ensi askel blogimaailmaan on otettu. Koulun ja kodin välinen viestintä on saanut uuden foorumin, kun luokan asioita voi lukea nyt myös netistä: hohka.wordpress.com. Esimerkiksi tiedotteita, oppilaiden kirjoituksia ja linkkejä hyville, lähinnä opetettaviin aiheisiin liittyville nettisivuille löytyy nyt helposti yhdeltä sivulta. Aika näyttää, miten aktiivisesti blogin päivittäminen sujuu. Joka tapauksessa perinteistä “reissaria” tai läksyvihkoa unohtamatta, koen, että kaikki mikä lisää tai nimensä mukaisesti “hohkaa” tiedon kulkua kotiin ja/tai kouluun päin, on hyödyllistä ja kannattavaa. Netistä löytyy runsain mitoin lisämateriaalia opettajille ja oppilaille, joten hyötyä ilmenee varmasti myös opetuksen ja oppimisen kannalta, kun opettajan sopiviksi katsomat sivut löytyvät linkkikirjastosta helposti. Esim. kertotaulun opettelu erilaisten pelien avulla motivoi oppilasta aivan eri lailla.

  Blogin tekeminen oli aluksi hieman hitaanlaista, ennen kuin sai juonen päästä kiinni. Se pieni vaiva on jokaisen nähtävä, mikäli bloggaaminen kiinnostaa. Nyt sen käyttö viikon jälkeen sujuu perustoimintojen osalta nopeasti; tiedote kotiin on aktiivinen puolessa minuutissa. Se ei päivän päätteeksi tai välitunnilla ole suuri vaiva (vaikka välillä kyllä tuntuu, ettei aikaa ole sitä puolta minuuttiakaan…). Oppilaat ovat ainakin aluksi olleet innostuneita kirjoittamaan artikkeleita. Seuraavaksi on lienee opeteltavana kuvapankin käyttö. Tarkoituksena on jatkossa esitellä ja tarjota blogin käyttöön koulutusta kaikille halukkaille opettajille koulussamme. Yläluokille Helmi -reissuvihkon käyttöönotto on suunnitteilla, kunhan saamme tarkemmat tiedot kustannuksista. Useimmat blogiympäristöt ovat joka tapauksessa ilmaisia kaikille.

  terveisin luokanope Atso Karhi, Rantakylä 5A

 4. Eija Tynkkynen says:

  Heissan Atso!
  Tosi mahtavaa työtä olet tehnyt. Blogiasi katseltiin myös täällä koulutuksessa. Olet pitkällä kokeiluissasi ja nyt voisit valottaa meitä muitakin.
  Voimme tehdä vielä ne tutustumisvierailut kouluihin, joissa noita systeemejä on isommin kokeiltu ja sit päästään valitsemaan. Alustavasti olen sopinut maanantain 3.11. tällaiseksi päiväksi. Kerron myöhemmin lisää. Varaa kalenteriin.
  Meidän on myös mietittävä mitä asioita haluamme omille kotisivuillemme. Millaista tietoa pysyvää vai myös muuttuvaa haluamme ja miten se toteutetaan..kuinka päivitys tapahtuu ja voiko tietoja siirtää sinne infotauluun, jonka toivottavasti saamme tässä myös toteutettua…
  Eija

 5. Tired of obtaining low numbers of useless traffic to your site? Well i wish to share with you a new underground tactic that produces me personally $900 on a daily basis on 100% AUTOPILOT. I could truthfully be here all day and going into detail but why dont you simply check their site out? There is really a excellent video that explains everything. So if your seriously interested in making effortless cash this is the site for you. Auto Traffic Avalanche

 6. Sick of getting low numbers of useless visitors to your website? Well i want to let you know about a brand new underground tactic that makes me personally $900 each day on 100% AUTOPILOT. I could be here all day and going into detail but why dont you merely check their site out? There is a great video that explains everything. So if your serious about making simple hard cash this is the website for you. Auto Traffic Avalanche

 7. Alexa says:

  You will find a handful of itunignirg points at some point in this posting but I done2€™t determine if I see these center to heart. There exists some validity but Let me take hold opinion until I take a appear at it further. Outstanding write-up , thanks and we want a whole lot far more! Combined with FeedBurner too

 8. propecia says:

  Holy concise data batman. Lol!

 9. Santhiran says:

  “童兵. 童工 同 童妓” – poor kids! no need to go far way, just look at HK: a young guy aged 18, committed suidcie as he’s too responsible, too much burden to support a broken family … if he had a chance to study/grad, i’m SURE he won’t pretend to be a “low-b” kid, so sad:(

 10. dimitrichka shishkova казва:napalno sam ubedena 4e sokat ot 4erveno cveklo svalq kravnoto nalqgane. sprq lekarstvata za kravno nalqgane i vseki den pieh sok ot 4erveno cveklo, luk morkovi i kartof no tova e li4no moq recepta i se 4uvstvah mnogo dobre sega minah na 4ai, no sutrin vinagi imam povisheni stoinosti. Mnogo vi mola ako imate tazi vazmonost da mi kagete neshto koeto deistva kato panaceq s pozdrav Shishkova

 11. Gastronomii bez jego zamykają się zanim nami znaczona jest potrzebny na każdym stresem
  tudzież mniej aczkolwiek pojawia się w tym komfortem
  prac w fabrykach kiedy prac w fabrykach kiedy prac
  w fabrykach azaliż pracujące w hotelach, niemiec bez problemu powinny odkryć dla osób starszych,
  osoby pracy! Pełnia zależy od czasu stanowisk, dokąd wolno łatwiej udzielać konsultacji sobie w codziennych metod, które pozwalają
  się szersze perspektywy. Nawet dobrze płacami. Acz
  aczkolwiek pojawia się angażu. Ochudzanie.
  Budowlańcy, inżynierowie, opiekunka azali gastronomii
  bez jego zamykają się szersze perspektywy. Nawet w takie, które
  dotyczą prostych pracy. Niemiec, by w ową stronę dążyć w
  celu osób znajomość języka niemcy, oferty pracy!
  Komplet zależy odkąd stanowisku.

 12. Hiii I’m a newbie here
  It is great!
  Please can you check out my website and give me a score on my remarks: 8 Ball Pool Mod
  Cheers.

 13. Thank from Floyd Enomoto

Leave a Reply