Matkalla tulevaisuuden oppimisympäristöön

Millainen on tulevaisuuden oppimisympäristö? Ovatko pulpetit jo jäämässä historiaan? Mikä saa oppilaat innostumaan? Millainen oppimisympäristö antaa valmiuksia tulevaisuuden työelämän tarpeita varten? Näihin kysymyksiin olemme hakemassa vastauksia Tulevaisuuden koulusta Kentistä.

Valoisuus, värien valinta, akustiikka, tietotekniikka, miellyttävät monipuoliset työskentelyasennot jäivät Kentin koulun varustuksesta mieleen. Oppimisympäristö on rakennettu erityisesti työelämän tarpeita vastaavaksi. Opettajan rooli on kuitenkin edelleen tärkeä. Näyttää siltä, että opettajan rooli tulee jatkossa korostumaan arvopohjan ja tulevaisuusorientaation rakentamisessa oppilaille.

New Line Learning Academy -koulun rehtori Chris Gerry kertoi maanantaina meille koulunsa kehittämistyön lähtökohdista ja prosessista. Vuosi sitten rakennettu oppimisympäristö on jo kuulemma jäämässä vanhanaikaiseksi ja uutta ollaan rakentamassa. On todella mielenkiintoista tulevaisuudessa nähdä, kuinka pörosessi etenee, mitä nykyisestä ympäristöstä jää elämään, mikä poistuu ja jalostuu.

Nyt alkaa yhteinen pohdinta, mitä ajatuksia voidaan siirtää Mikkelin seudulla siirtää konkretiaan.

One Response to “Matkalla tulevaisuuden oppimisympäristöön”

  1. Itseäni miellytti erityisesti tuo Chrisin ennakkoluuloton toimintamallien lainaaminen eri aloilta. Yritystoiminnasta haettiin markkinointiosaamisesta keinoja oppimisympäristön kehittämiseen. Osaamisentunnistamisessa käytettiin Tescon asiakkuudenhallinnan mittareita jne. Voisiko tästä nousta yksi juttu? Mitä jos suunnittelua tehtäisiinkin monialaisen tiimin kanssa eikä vain näin pedagogipiirissä?

Leave a Reply