Peten kommentit Kentin oppimisympäristöstä

Rahalla saa ja hevosella pääsee. Opetustilassa vallitsi katedraalimainen rauha. Opetustila oli loistava. Olen kateellinen! Se, mitä opetustilassa tehtiin, ei eronnut meikäläisten opetustouhuista. Opettaja harrasti peruspedagogiikkaa: Kyseessä oli opetuskeskustelu. Ihan sujuvasti näytti oppilailla  olevan hanskassa ICT (valikoitu porukka ilman normaalia 20:ä ADHD-prosenttia). Olisin toivonut ehkä toimintaa liitettynä johonkin luonnontieteen oppiaineeseen.

Rehtori Chris Kerry puhui asiaa. Nämä perusteesit on jo olemassa ainakin opetuksen suunnittelu- ja koulutuspuolella meillä Suomessa. Toteutus tosin vielä ontuu. Tarkoitan esim. ongelmakeskeistä oppimista, opettajuuden muuttumista, sosiaalisten taitojen opettamista ja tätä oppimisympäristöteemaa. Koulujen toimintakulttuurin kehittäminen on näköjään täällä Englannissakin ymmärretty.

3 Responses to “Peten kommentit Kentin oppimisympäristöstä”

  1. anssividman says:

    Kärsivällisyyttä Petri toimintakulttuurin muutoksen suhteen. Missään ei muutos ei ole niin hidasta kuin koulumaailmassa. Mutta suunta on oikea. Ja syy muutoksen hitauteen ei ole pelkästään meissä opettajissa, vaan kyllähän virkaehtosopimus yksi iso jarru on!!!

  2. modern table says:

    This is awesome reading material! It’s packed with useful info that anyone can read and understand. I love to read articles by writers that truly care about the content they produce and share. Thank you. I will certainly post a link to http://petra.mikkeli.fi/blogi/blog/2008/05/20/peten-kommentit-kentin-oppimisymparistosta/ on my site.

  3. hello there!, I like your current composing much! proportion all of us retain in touch much more in relation to your article on AMERICA ONLINE? We require an expert on this house to resolve my issue. Might be that is certainly people! Looking onward to help expert a person. Incredibly helpful thank you, It is my opinion your current market will probably want a lot more things similar to this sustain the good work.

Leave a Reply