Tulevaisuuden koulu

Tutustumismatka on ollut mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä, joskin ehkä odotukset olivat joiltain osin suuremmat kuin todellisuus. Koulun toiminnan kokonaisuus jäi ainakin minulle hahmottumatta, ja vaikkakin uudenlainen oppimisympäristö näytti toimivalta sekä opettajien että oppilaiden kannalta, olisi ollut kiinnostavaa ja hyödyllistä nähdä myös koulun muita tiloja ja toimintaa.

Microsoftin osuus muuta kuin rahoittajana olisi myös kaivannut avaamista, eli Microsoftin edustajan poisjäänti oli vahinko.

Hajahuomioita:
- toimintamalli mahdollistaisi hyvin kahden opettajan yhteistyön -> miten voisi edistää omissa kouluissa?
- “bisnesajattelun” tuominen noinkin selvästi esille jo alakouluikäisillä oppilailla vähän tökki
- tyypillisistä koulukalusteista luopuminen on hyvä idea, mutta olisiko joku muu kuin toimistokalustevaihtoehto ollut parempi?
- oppilaat saivat runsaasti myönteistä palautetta, mikä oli mukava huomata, koska en ole pitänyt sitä brittikoululle tyypillisenä toimintakulttuuurina -> perustuuko koulun toiminta-ajatukseen?

13 Responses to “Tulevaisuuden koulu”

 1. Isot korporaatiot ovat tulleet jäädäkseen koulumaailmaan. Ainakin jos he itse saavat siihen vaikuttaa. Tästä asiasta ei ole ollut mielestäni tarpeeksi keskustelua. On melkoisen suuri poliittinen päätös koululta sitoutua yksittäisen ison korporaation tarjoamiin palveluihin. Kouluissa on käytössä uskonnonvapaus, eikö se olisi syytä laajentaa myös välinevalintoihin? Rinnastus ei ole loppujen lopuksi kovinkaan kaukaa haettu.

 2. Papisco says:

  kirjoitti:I have to express some aiecpriatpon to you just for rescuing me from this difficulty. After surfing through the the web and coming across solutions that were not helpful, I was thinking my life was gone. Existing without the presence of answers to the issues you’ve sorted out as a result of the short article is a crucial case, as well as the kind that would have in a wrong way damaged my entire career if I had not come across your blog. Your know-how and kindness in touching all the things was useful. I’m not sure what I would have done if I had not encountered such a thing like this. I’m able to now look forward to my future. Thank you very much for the impressive and effective guide. I will not hesitate to recommend your site to anybody who should have counselling about this subject.

 3. Usavadee says:

  Hanna, voi sua! Me4 ehke4 jouduin ke4veleme4e4n niin lyhiyte4 matkoja tuolla sateessa, etten ehtinyt masentua siite4 :) me4 pyf6re4ilin 4km matkan kouluun koko peruskoulun ajan, satoi tai paistoi, niin tiede4n kylle4 milte4 se tuntu ajaa kaatosateessa..anonyymi, no oisit nyt kertonu kuka oot :) Kiitos!

 4. I purchased this frame for my husband for father’s day this year and he just loves it! It is easy to use, picture quality is perfect. Touch screen very user friendly. Just plug it in to charge it up, create an email address to email photos to – and that’s it! TIP – use a gmail email address, yahoo and hotmail did not work. Other than that, it’s super easy, quality amazing, perfect gift.

 5. Sherzod says:

  Le proble8me de ce pays est plus profond que les de9bats ste9riles sur les taxes, a saovir le taux de justice sociale d’une taxe, e0 connaeetre le taux de redistribution d’une taxe … et meme la le9gitimite9 d’une taxe :( Notre gros souci est que depuis des anne9es, sans pre9le8vement massif de la petite masse salariale qui produit, sans recours massif a l’emprunt (on a tourne9 a un milliard / jour en de9but d’anne9e, pour vraisemblablement atterrir vers 1 milliard tous les deux jours), la France implose.C’est l’endettement et le lourd syste8me de taxes redistributives qui fait l’activite9.Le syste8me tient encore car des investisseurs mettent encore leur argent dans les bons du tre9sor frane7ais (stabilite9 de la zone euro). Si l’on regarde le Japon qui est au dele0 de 150% de dette / PIB, il est malheureusement e0 craindre que ceci se poursuive encore longtemps. Personne ne peut dire quel e9ve9nement y mettra un terme …

 6. You mean I don’t have to pay for expert advice like this anymore?!

 7. Whoever wrote this, you know how to make a good article.

 8. It’s spooky how clever some ppl are. Thanks!

 9. Blanche says:

  Reserva tus billetes de aeroplano a Minas de Oro merced a nuestro comparador de costes más
  abajo.

 10. Imágenes de Harry Potter y la piedra filosofal – Copyright © 2001
  Warner Brothers.

 11. Hasta ahora el gobierno se ha protegido contra semejantes acciones aduciendo que esto
  pertenece al privilegio de seguridad nacional De hecho, en un instante en el que el gobierno ni tan siquiera reconoce la existencia de la base famosa como Área 51.
  Estas negativas, por supuesto, no hacen más que dar más munición a quienes afirman que hay una conspiración del gobierno para cubrir prácticamente cualquier cosa en la que este ha
  estado alguna vez implicado e inclusive en las que no lo ha estado.

Leave a Reply