Haluan luokalleni oman blogin!

Blogi kiinnostaa työvälineenä kodin ja koulun välisessä yhteydenpidossa. Vanhemmat näkisivät heti, mitä luokassa touhutaan; kuvia, tekstejä ym. Läskyt voisi tarkistaa blogista, sinne voisi tehdä tehtäviä.  Mieleeni tuli kuitenkin; voiko siellä käsitellä yksittäisen lapsen asioita niin, etteivät muut sitä näe?  Eli onko salaisia lokeroita jokaiselle perheelle ?MLB

6 Responses to “Haluan luokalleni oman blogin!”

 1. setar1 says:

  Hyvä näin. Oppilaat voivat puuhastella sivuilla vaikkapa päivittäin, mutta koulun virallinen verkkosivusto tulee pitää “koskemattomana” tyylikkäänä näyteikkunana.

 2. [...] Haluan luokalleni oman blogin!Blogi kiinnostaa työvälineenä kodin ja koulun välisessä yhteydenpidossa. Vanhemmat näkisivät heti, mitä luokassa touhutaan; kuvia, tekstejä ym. Läskyt voisi tarkistaa blogista, sinne voisi tehdä tehtäviä. Mieleeni tuli kuitenkin; voiko … [...]

 3. Kati Turkulainen says:

  Kiitos samoin. Innostuin myös luokan blogista ja aion myös sen toteuttaa. Täytynee vain tehdä kysely koteihin, mitä siellä saa julkaista (oppilaiden töitä, kuvia jne.) Läksyt, retket, kokeet, tapahtumat ym. löytyy helposti blogista lapsen ne unohtaessa tai ollessa kipeänä. Päivitys onnistunee kivuttomasti, kunnes saamme luokkiin NE luvatut läppärit.

 4. Blogien pystytys onnistuu ihan hankkeen puitteissa tai ominpäin. Olen käytettävissä apuna ihan kummin vain.

  Jos haluaa tehdä suljetun ympäristön johon ei pääse ulkopuoliset katselemaan, suosittelen välineeksi Ningiä (http://www.ning.com). Sillä voi tehdä sekä avoimia, kaikien nähtäviä sivustoja, mutta myös ryhmänsisäisiä joita pääsee tarkastelemaan vain käyttäjätunnuksen ja salasanan annettuaan.

  Ning mahdollistaa myös rikkaamaat keskustelut sekä mm. chattäylyn. Jos Ning polttelee, niin ilmoitelkaa ja laitetaan asia eteenpäin. :-)

 5. Marja-Leena B says:

  Hei Ville,

  Ehottomasti haluan blogin luokalleni. Miten edetään?

  t. MLB

 6. monster high dolls names…

  Haluan luokalleni oman blogin! « Petrablogi…

Leave a Reply