Oppimisympäristö ilman opettajaa?

Sugata Mitra  esiintyi viime viikolla OPH:n järjestämillä virtuaaliopetuksen päivillä. Mies oli varsin hätkähdyttävä esiintyjä, mutta vielä enemmän hätkähdytti miehen tutkimustulokset. Mitra on tutkinut itseorganisoituvaa oppimista kotimaassaan Intiassa ja myöhemmin brittilasten keskuudessa. The hole in the wall-projektin tulokset kertovat lasten rajattomasta kyvystä oppia uusia asioita tavalla, joka teki ainakin minuun syvän vaikutuksen. OPH:ssa pidettyä puheenvuoroa en ole löytänyt vielä, mutta tässä on TED.com:sta saman miehen aikaisempi esiintyminen samasta aiheesta.  

Tags:

4 Responses to “Oppimisympäristö ilman opettajaa?”

  1. Salma says:

    RE>people who want access to iaoormntifn and computing power want access to the same as everyone else, not a special’ user-experience which keeps them on the wrong side of a new type of digital divide.I have trouble accepting this. And I’m not sure we know why the first generation of Internet appliances didn’t succeed.Imagine for a minute your target audience is someone who wants to view the occassional website or send an occassional email, but doesn’t know how and just won’t tolerate the learning curve of Windows/MacOS/etc. This person could be in their 30 s, but could also be an older adult who wants to communicate with his adult children.If we looked at what people actually use PCs for, there’s a bell curve that includes email, web, digital photos, and a couple other things. Why not spend $299 for that?But these goals might not be mutually exclusive. For $699 we can imagine the machine makes use of some clever progressive disclosure, so when they’re ready for the rest of the operating system it’s there, waiting to be exposed through an Advanced menu option.I agree from a hardware point of view that the keyboard and mouse are ubiquitous and not knowing how to use them is limiting. But the general purpose operating system is not for everyone.

  2. You’ve got to be kidding me-it’s so transparently clear now!

  3. Taking the overview, this post hits the spot

  4. Celso says:

    Olen samaa mielte4 kanssasi! Harrastuksen pite4e4 miodvoita ja siine4 pite4e4 kehittye4 koko ajan, tai muuten siite4 tulee tylse4e4. Motivaatio ei se4ily jos junnaa koko ajan samaa asiaa. Itse harrastan te4lle4 hetkelle4 melko montaa asiaa. Ratsastusta, kitaran soittoa, maalipalloa, uintia, lukemista ja lenkkeilye4. Ve4ille4 tuntuu ettei aika mille4e4n riite4 kaikkeen, mutta toisaalta on niin vaikea valita miste4 luopuisi. Haluasin panostaa kaikkeen, mutta en mille4e4n ehdi. Niimpe4 pe4e4tin ette4 ensisijaisesti keksityn maalipalloon ja kitaran soittoon. Muut saisivat olla sellaisia “rennompia” hsrrastuksia ainakin toistaiseksi. Ratsastusta rakastan ehke4 eniten, mutta se on niin kallis laji ja meille4pe4in kulkuyhteydet talleihin ovat sellaiset ette4 tarvitsisin jonkun kuskaamaan minua. En haluaisi luopua siite4, mutta pe4e4tin ette4 toistaiseksi se saa je4e4de4, sille4 minuakin on e4rsytte4nyt tuo sama asia kuin sinuakin: en ole edennyt pitke4e4n aikaan mihinke4e4n ratsastuksessani. Se johtuu siite4 etten ole pe4e4ssyt vakituisesti ratsastamaan, enke4 siis voinut kehittye4kke4e4n. Se on turhauttavaa.Sama asia on minulla joka harrastuksessa. Minun on pakko pe4e4ste4 eteenpe4in tai muuten “ahdistun”. Maalipalloa olen pelannut vasta puolisen vuotta ja siihen ne4hden olen kehittynyt tosi paljon kun vertaa ensimme4isie4 harjoituksia. Silti minulla oli joskus ennen joulua vaihe jolloin halusin repie4 kaikki hiukset pe4e4ste4ni, sille4 tuntui ette4 rojunnat ja heitot menee vain hionompaan suuntaan vaikka harjoittelin le4hes pe4ivitte4in!:D Pieni tauko teki siine4 vaiheessa hyve4e4. Nyt olen taa sjatkanut kehittymiste4, mutta silti tunnen iteni joskus huonoksi sille4 pelaan niin hyvien poikien kanssa. Tosin siite4 saa myf6s motivaatiota pelata itsekin hyvin:)Kitaran soittoa olen ehke4 pahiten laiminlyf6nyt yrityksiste4ni huolimatta harjoitella joka pe4ive4. Onneksi kese4loma alkaa ja saan hankittua itselleni luultavasti opettajan, jolloin voin keskittye4 siihen kunnolla. Kitaran soitossa on niin mahtavaa kun viimeinkin saa jonkun asian soitettua hyvin!! Se vaatii niin paljon harjoittelua, mutta lopputulos palkitaan.Eli siis, pe4e4ajatus te4sse4 sekavassa kommentissa: harrastuksessa te4ytyy pe4e4ste4 eteenpe4in! Mine4 ainakin nautin tavoitteiden asettamisesta ja niihin pyrkimiseste4. Tietysti jotkut harrastukset kuten lenkkeily voi olla vain sellaista “ihan mukavaa”-hommaa, mutta tavoitteet on kivoja:))Ja muuten! Itse olen sen verran huono maalipallossa, ette4 viele4 en ole kokenut site4 puuduttavaksi. Pe4invastoin olen vain ollut epe4toivoinen sen suhteen etten ikine4 opi kaikkia asioita! Mutta ehke4 viele4 joskus kehityn tarpeeksi ette4 pe4e4sen pelaamaan johonkin joukkueeseen! :D -Kirppu

Leave a Reply