PLE:stä, miellekartoista ja muusta

Hei!
Menomatkalla Hämeenlinnaan jaoin Villen suunnittelemia henkilökohtaisen oppimisympäristön kartoittamiseen tarkoitettuja pohjia. Kysymys kuului:”Mistä elementeistä teidän
oppimisympäristönne koostuu?” Mallikuvat toivottavasti auttoivat jäsentämään tätä kysymystä ja lisäapua ideointiin saa http://bubbl.us sekä http://mind42.com - sivustoilta, kannattaa ehdottomasti tutustua omatoimisesti. Toivottavasti ehditte joulukiireiden keskeltä postittamaan yhteenvedon ryhmänne PLE:istä (muodolla ei väliä, kunhan sen saa sähköpostin liitteenä), teen täällä päässä yhteenvedon tulleista vastauksista ja sitä voi vuorostaan verrata oppilaitten vastauksiin, jos teetättää heille keväämmällä vastaavan tehtävän. Ple:t voi postittaa jorma.rannaste(at)mikkeli.fi – osoitteeseen.
Tutustukaa myös www.mediafire.com - palveluun, sinne pitää kirjautua, mutta vaivan palkaksi se on näppärä tiedostojen tallennuspaikkana. Verkkopalveluissa pitää aina muistaa, että mitään arkaluontoista materiaalia ei sinne saa tallentaa.
Kimmokin totesi jossain vaiheessa olevan ongelmia verkkotallentamisessa kuvien liian suuren koon takia – tähän ongelmaan yhtenä vaihtoehtona on esimerkiksi http://www.picresize.com/ – palvelu. Siellä kuvakoon pienentäminen ja muokkaus käy helposti – verkossa onlinena ja ilmaiseksi. Kannattaa kokeilla!

5 Responses to “PLE:stä, miellekartoista ja muusta”

 1. Hei! Menomatkalla Hämeenlinnaan jaoin Villen suunnittelemia henkilökohtaisen oppimisympäristön kartoittamiseen tarkoitettuja pohjia. Kysymys kuului:”Mistä elementeistä teidän oppimisympäristönne koostuu?” Mallikuvat toivottavasti auttoivat jäsentämään tätä kysymystä ja lisäapua ideointiin saa http://bubbl.us sekä http://mind42.com – sivustoilta, kannattaa ehdottomasti tutustua omatoimisesti. Toivottavasti ehditte joulukiireiden keskeltä postittamaan yhteenvedon ryhmänne PLE:istä (muodolla ei väliä, kunhan sen saa sähköpostin liitteenä), teen täällä päässä yhteenvedon tulleista vastauksista ja sitä voi vuorostaan verrata oppilaitten vastauksiin, jos teetättää heille keväämmällä vastaavan tehtävän. Ple:t voi postittaa jorma.rannaste(at)mikkeli.fi – osoitteeseen. Tutustukaa myös http://www.mediafire.com – palveluun, sinne pitää kirjautua, mutta vaivan palkaksi se on näppärä tiedostojen tallennuspaikkana. Verkkopalveluissa pitää aina muistaa, että mitään arkaluontoista materiaalia ei sinne saa tallentaa. Kimmokin totesi jossain vaiheessa olevan ongelmia verkkotallentamisessa kuvien liian suuren koon takia – tähän ongelmaan yhtenä vaihtoehtona on esimerkiksi http://www.picresize.com/ – palvelu. Siellä kuvakoon pienentäminen ja muokkaus käy helposti – verkossa onlinena ja ilmaiseksi. Kannattaa kokeilla!

 2. shilpa nandi says:

  Hyvät ystävät, kokeilin uutta verkkosivustoa osoitteessa https://www.resizejpeg.com/, jotta kuvan koko pienenisi ja paremman tuloksen voi pienentää, jopa pienentää prosenttiosuutena menettämättä laatua. Se on täysin ilmainen, etkä ole tarvitse rekisteröintiä.

 3. James says:

  Interesting fact – https://narrativeessays.org/ is one of the best source to improve your writing skills. Did you know this?

 4. Jenni Cort says:

  Perfekte Bilder! Kann ich einige davon teilen? villa de luxe

 5. Glady Karpin says:

  Hallo, waren Sie schon in Luxusvillen für Ihren Urlaub? istria

Leave a Reply