Tiedostojen tallentaminen Petraan ja muuallekin

Jatkan edellisestä viestistä eli Petran wikiosaan ei kannata tallentaa suuria tiedostoja, rajaksi ilmoitetaan 150kb, joten tallennuspaikkaa on haettava muualta. Helppo ratkaisu on mainitsemani ilmainen www.mediafire.com-palvelu, siellä tiedoston maksimikoko on rajoitettu 100 megabittiin kun wikissä koko on 0,15 megabittiä. Mediafire-palveluun pitää kirjautua ja antaa oikea sähköpostiosoite palvelun varmistamiseksi. Siellä olevat tiedostot voi vapasti jakaa muille kertomalla tallenteiden sijainti – tässä palvelu auttaa ja tekee sen todella helpoksi. Oheisesta osoitteesta http://www.mediafire.com/?sharekey=03bd6af850bae92291b20cc0d07ba4d2217a8c74c2a20ca5 pääsee tarvittaessa lataamaan haluamansa tiedostot Siellä on Pertunmaan ja Hämeenlinnan aineistoja, esimerkiki Matti Näsin “Koulu muutoksessa” -esitys.
Tiedostojen nimissä kannattaa välttää ääkkösiä, kuten juuri itsekin huomasin. Jos kirjaudut palveluun, voit hyödyntää sitä muutenkin esimerkiksi työ-, loma- yms. matkoilla. Ylimääräiset kuvat, esitykset jne. voit taltioida tänne rasittamatta siten läppärin muutenkin pientä kovalevytilaa, kameran muistikortista puhumattakaan.

Leave a Reply